Tvarohové lievance podľa „Jančiho“

16072015_5 (2)x

Dnešná večera určite poteší všetkých milovníkov sladkého. Pripravím tvarohové lievance s brúsnicovým džemom, šľahačkou a javorovým sirupom. Kalorická, ale zároveň aj bielkovinová „bomba“ ktorá určite zasýti aj chlapa.

16072015_1

Suroviny (na 24 lievancov):

Na lievance: 250 g tvarohu, 250 ml mlieka, 250 g špaldovej múky, 25 g trstinového cukru, 20 g droždia, 3 vajcia, kokosový olej.

Na ozdobenie: tvaroh, brúsnicový džem, šľahačka a javorový sirup.

Príprava cesta na lievance je veľmi jednoduchá. Ako prvý si pripravím kvások- do 50 ml vlažného mlieka pridám droždie, štipku soli, zamiešam a nechám 5 minút odstáť, kým sa mi nevytvorí na povrchu pena. Potom v nádobe zmiešam vajíčka, 200 ml mlieka, cukor a múku. Do vzniknutého cesta už len zapracujem kvások a tvaroh.

16072015_2

Cesto je hotové môžem sa pustiť do lievancov. Na prípravu používam plytšiu panvicu – „palacinkár“, ktorý potriem kokosovým olejom a potom naberačkou nalejem cesto do tvaru kruhu.

16072015_3 Na mojej panvici robím vždy po tri kusy lievancov. Záleží od toho, či chcete menšie alebo väčšie lievance. Keď sa lievance začínajú od panvice „odlepovať“, otočím na druhú stranu.

16072015_4Tento postup sa opakuje viackrát, kým samozrejme neminiem celé cesto. Lievance sú vďaka kvásku krásne nadýchané a tvaroh pridáva jemnosť.

Na záver dozdobím, samozrejme to ostáva na každom, 100 ľudí 100 chutí. Ja mám radšej vrstvu tvarohu s džemom medzi lievancami.

16072015_6

Samozrejme domáca šľahačka a javorový sirup dotvoria finálny vzhľad a najmä výbornú chuť…

16072015_5 (2)x

Po dvojitej porcii lievancov môžete ísť s kľudom vyrúbať pol hory, energiu na to mať určite budete, ale s väčšou pravdepodobnosťou budete niekde odfukovať od prejedenia, čo býva aj môj prípad 🙂

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

 

 

1 Komentár

  1. Elča

    No, ked si odpustim slahacku a javorovy sirup a miesto cukru osladim medim, myslim ze tento recept moze ist aj na fitness blog 🙂

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *