Tiramisu

IMG_20150704_125623

Dnes pripravím zákusok, ktorý je nielen rýchly, ale zvládnu ho aj ľudia, čo  nevedia absolútne piecť, pretože nič piecť netreba :-). Idem urobiť Tiramisu, recept podľa talianskeho kuchára Emanuela  Ridiho. Doteraz sa vždy podaril ako z katalógu a lepší som zatiaľ nenašiel a už ani nehľadám. Idem na to.

IMG_20150704_102718     

Suroviny na 1 plech:

balenie dlhých piškót Savoiardi (400 g), 300 ml silnej kávy, 100 ml Amaretta, 5 vajec, 4 lyžice cukru, 500 g Mascarpone. Kakao, lístky mäty na dekoráciu.

Ako prvé je potrebné oddeliť bielka od žĺtok a následne žĺtky a cukor vyšľahať do peny. Do vytvorenej peny vmiešam Mascarpone a miešam, kým nevznikne hladký krém.

IMG_20150704_110417Z oddelených  bielok vyšľahám tuhý sneh, ktorý potom do krému zľahka zamiešam.

IMG_20150704_111343 Krém je hotový takže sa môžem pustiť do zvyšku. Uvarím si 300 ml silnej kávy (ja robím vždy 3x espresso a dolejem vodou) a ku káve prilejem 100 ml Amaretta. Potom iba zamiešať a namočiť každú piškótu. Piškóty  ukladám rovnomerne na plech ( na stredne veľký plech sa zmestí celé balenie – polovica balenia na jednu vrstvu).

IMG_20150704_111026Ak je prvá vrstva piškót na plechu, môžem naniesť polovicu krému a  rovnomerne rozotrieť na piškóty.

IMG_20150704_111747
Teraz už len zopakovať celý postup ešte raz, ponamáčať a poukladať zvyšné piškóty a následne rovnomerne rozotrieť druhú polovicu krému.

Na záver posypem celý plech kakaom, ja na to používam sitko.IMG_20150704_113034Tiramisu je dobré nechať minimálne pol dňa v chladničke, aby zmäkli piškóty- ideálne pripraviť večer a nechať na noc odstáť.

Na tanieri už iba dozdobím mätou a môžem si vychutnávať výborný dezert ku káve alebo len tak…:-)IMG_20150704_125623

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

 

 

 

1 Komentár

  1. Elča

    Naozaj najlepší recept, tiež ho robím a iný už nehladám 🙂 … len dávam o jeden rad piškót menej, teda do menšej misky, lebo máme radi viac plnky, vlastne ten krém by sme najradšej zjedli lyžicou 😀

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *