Tagliatelle s morčacím mäsom, sušenými paradajkami a špenátom

20150426_162558

Dnešný recept sa bude určite páčiť milovníkom talianskej kuchyne. Jedlo je vďaka svojej jednoduchosti, ale zároveň atraktívnosti vhodné aj pre prípadnú nečakanú návštevu. V prípade, že mám viac času, tak si tagliatelle pripravujem domáce, k tomu je však potrebný strojček na cestoviny. Za čas venovaný príprave domácich cestovín získam pre mňa lepšiu chuť, môžem ich pripraviť čerstvé, prípadne dať usušiť, môžem použiť iné druhy múky (celozrnná, špaldová) a najmä viem, aké je skutočné zloženie, čo sa o mnohých kúpených cestovinách nedá s určitosťou povedať.

Suroviny (na 2 porcie):

200 g tagliatelle, 250 g morčacie prsia, 50 g špenát, 1 dcl suché červené víno, sušené paradajky v oleji – 8-10 kusov, 3 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa, olivový olej, soľ, čierne korenie, parmezán a chilli lupene na dekoráciu20150426_155613

Prvým krokom pri príprave tohto jedla je nakrájať si potrebné suroviny- cibuľu a cesnak na jemno, morčacie prsia na rezančeky (kto chce môže aj kocky), sušené paradajky na menšie kúsky, špenátové listy prekrajujem na polovicu.20150426_160803Do rozpálenej hlbšej panvice (prípadne WOKu) nalejem menšie množstvo olivového oleje a pridám najemno nakrájanú cibuľu. Keď cibuľa začne chytať ten správny odtieň, zistíte aj podľa peknej vône v celej kuchyni, pridám morčacie prsia, ktoré som predtým osolil a okorenil. Mäso restujem, kým nie je poriadne prepečené.

Medzitým si dám variť cestoviny do väčšieho hrnca, samozrejme vodu osoliť na 100g cestovín dávam liter vody. Olej vôbec nepridávam- áno naše maminky to tak vždy robili, ale olej sa drží na hladine, takže nevidím význam. Tagliatelle varím podľa návodu, vždy tak, aby boli jemne nedovarené „Al dente“. Ak mám domáce cestoviny, tak stačia 4 minúty, pri sušených cestovinách približne 5-6 minút.

Za čas potrebný na prípravu cestovín je mäso dostatočne orestované, takže môžem pokračovať v príprave- do WOKu pridám špenátové listy a najemno nakrájaný cesnak. Všetko podlejem červeným vínom a povarím, kým sa alkohol vyparí. 20150426_161424

Posledným krokom je pridanie cestovín a dôkladné premiešanie.

20150426_162126

Jedlo je pripravené, pre tých, čo obľubujú pikantnejšie jedlo, pridám chilli lupene alebo mleté chilli. Samozrejmosťou je parmezán, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou talianskej kuchyne. Odporúčam podávať vo väčších hlbokých tanieroch, v ktorých jedlo viac vynikne.20150426_162558

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…


Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *