Pudingové špirály

20160207_123154

Pudingové špirály  

Veľmi rýchle a chutné kysnuté koláčiky, ktoré Vám spríjemnia popíjanie víkendovej kávy. Recept vymyslený, pripravoval som prvýkrát, ale výsledok viac ako potešujúci.

Idem sa pustiť do prípravy „chlapských“ koláčikov.

20160207_104530

Suroviny (na približne  20 koláčikov):

Cesto: 350 g hladkej múky,1 vajce, 175 ml mlieka, 20 g droždia, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 50 g rozpusteného masla.

Plnka: 1 kakaový puding, 2 lyžice kakaa, 1 lyžica cukru, 400 ml mlieka, 50 g horkej čokolády.

 

Ako prvé si pripravím cesto, ktoré následne nechám kysnúť približne 45 minút. Urobím si kvások – do 50 ml zohriateho mlieka pridám trošku cukru, štipku soli a droždie. Poriadne zamiešam a do 5 minút sa vytvorí pena – kvások je pripravený. Medzitým si rozpustím 50 g masla. Teraz už iba v nádobe zmiešam všetky prísady, a to múku, zvyšné mlieko, vajce, kvások a rozpustené maslo. Môžete použiť kuchynský robot, ja väčšinou robím cesto ručne. Cesto je vymiesené, stačí prikryť a niekde na teplejšie miesto nechať vykysnúť. Teraz si môžem pripraviť pudingovú plnku. Ja som dnes urobil kakaový puding, aby bola však chuť naozaj „kakaová“ pridal som aj 2 lyžice kakaa. Puding samozrejme pripravujem podľa návodu na balení, jediný rozdiel je, že nedám 500 ml mlieka, stačí 400ml.20160207_110753

Dôvod je jednoduchý, chcem aby bol puding hustejší. Samozrejme, puding môžete použiť podľa vlastného uváženia, vanilkový, karamelový, to už nechám na každom.

Cesto po vykysnutí rozvaľkám približne na 1 cm a na rozotriem rovnomerne puding. Posledný „vylepšovák“-  rozdrvím 50 g horkej čokolády a roztrúsim na puding. 20160207_111837 Teraz stačí zvinúť cesto do valca a nakrájať na trojuholníky. Dám piecť na 15 minút do vyhriatej rúry pri teplote 160 °C.

20160207_121223

Pred podávaním špirály posypem práškovým cukrom. Cesto ostáva vďaka pudingu vnútri vláčne, treba naozaj vyskúšať.

20160207_123154

Pudingové špirály sú ideálne k poobednej káve, prípadne ako raňajky s pohárom mlieka.

20160207_123122

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…  
  


Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *