Dnešná večera je čistý experiment, ktorý sa celkom vydaril :-). Ja osobne kuracie mäso veľmi neobľubujem, preto som ho trošku „vylepšil“ a finálny výsledok potešil nielen oči, ale aj chuťové poháriky. Preto sa s Vami s radosťou podelím o tento recept, môžeme začať.
Suroviny (na 2 porcie):
350 g kuracie prsia, 100 g mozarella, 100 g slaninka, 75 g maslo, pol citróna, bazalka, 200 g ryže, soľ, korenie.
Ako prvé si pripravím kuracie prsia. Stačí ich len priadne umyť a potom jednoducho narežem. Do stredu vložím nakrájanú mozarellu. Kuracie prsia následne zabalím do plátkov slaninky a prudko opečiem na panvici (asi 3 minúty z každej strany).
Potom už len stačí preložiť do zapekacej misy a nechať „kabátiky“ dopiecť´ (160° C cca 15 minút). Na tomto spôsobe prípravy je krásne to, že kuracie prsia nie je potrebné dochutiť, pretože o všetko sa postará mozarella a slaninka.
Medzitým si môžem pripraviť prílohu a omáčku. Ako prílohu som dnes zvolil jasmínovú ryžu. Mám rád jej prípravu, pretože sa iba nasype do vriacej osolenej vody a za 8-10 minút je uvarená. Navyše má výbornú chuť a nelepí sa. Príloha sa varí, takže začnem pripravovať omáčku. Potrebujeme čerstvú bazalku, zoženiete v obchode, prípadne na balkóne, tak ako ja :-).
Vo výpeku z „kabátikov“ rozpustím maslo, pridám štipku soli a korenie. Keď je maslo rozpustené, pridám nadrobno nasekanú bazalku a šťavu z pol citróna. Chvíľku povarím a môže sa jesť.
Jedlo podávam na plytkých tanieroch, môže sa dozdobiť čerstvou bazalkou a citrónom…
Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…