Plnené kuracie prsia v slaninkovom kabátiku na bazalkovej omáčke

20150622_190007

Dnešná večera je čistý experiment, ktorý sa celkom vydaril :-). Ja osobne kuracie mäso veľmi neobľubujem, preto som ho trošku „vylepšil“ a finálny výsledok potešil nielen oči, ale aj chuťové poháriky. Preto sa s Vami s radosťou podelím o tento recept, môžeme začať. IMG_20150622_181625

Suroviny (na 2 porcie):

350 g kuracie prsia, 100 g mozarella, 100 g slaninka, 75 g maslo, pol citróna, bazalka, 200 g ryže, soľ, korenie.

Ako prvé si pripravím kuracie prsia. Stačí ich len priadne umyť a potom jednoducho narežem. Do stredu vložím nakrájanú mozarellu. Kuracie prsia následne zabalím do plátkov slaninky a prudko opečiem na panvici (asi 3 minúty z každej strany).

20150622_182820

Potom už len stačí preložiť do zapekacej misy a nechať „kabátiky“ dopiecť´ (160° C cca 15 minút). Na tomto spôsobe prípravy je krásne to, že kuracie prsia nie je potrebné dochutiť, pretože o všetko sa postará mozarella a slaninka. IMG_20150622_185421

Medzitým si môžem pripraviť prílohu a omáčku. Ako prílohu som dnes zvolil jasmínovú ryžu. Mám rád jej prípravu, pretože sa iba nasype do vriacej osolenej vody a za 8-10 minút je uvarená. Navyše má výbornú chuť a nelepí sa. Príloha sa varí, takže začnem pripravovať omáčku. Potrebujeme čerstvú bazalku, zoženiete v obchode, prípadne na balkóne, tak ako ja :-).

IMG_20150622_183109Vo výpeku z „kabátikov“ rozpustím maslo, pridám štipku soli a korenie. Keď je maslo rozpustené, pridám nadrobno nasekanú bazalku a šťavu z pol citróna. Chvíľku povarím a môže sa jesť.

IMG_20150622_184814

Jedlo podávam na plytkých tanieroch, môže sa dozdobiť čerstvou bazalkou a citrónom…

20150622_190007

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *