Kuracie rezance na karamelizovanej zelenine a cuketovo-zemiakové kolieska

image-a620174ba0966d5c268f07d7ceb0f54e3f0c048d4ad5b8929a85d8ade7b7dd40-V



Obed, ktorý dnes pripravím, bol akýmsi pokusom, ktorý sa ale podaril. Výsledok bol výborný nielen po vizuálnej, ale najmä po chuťovej stránke. Netradičnej „nasladlej“ chuti kuraciny výborne sekundovala kontrastná chuť cuketových koliesok s kyslou smotanou a syrom.

20160228_105335

Suroviny (na 2 porcie):

400 g kuracích pŕs, olej,1 paprika,1 cibuľa, 1 mrkva, 100 g hrášku, soľ, korenie, cukor, 1 lyžica horčice, 100-150 ml vody na podliatie.

Placky: 350 g cukety, 200 g zemiakov, 1 vajce, 3 strúčiky cesnaku, 150 g špaldovej múky.

Na ozdobenie: šalát, kyslá smotana, strúhaný syr

 

Ako prvé si pripravím cesto na kolieska – placky. Očistím si cuketu a zemiaky, ktoré najemno nastrúham. Pridám vajce, múku, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, čierne korenie a poriadne premiešam.

20160228_111722 Na plytkej panvici si začnem pripravovať kolieska. Na panvici pripravujem z každej strany približne 2- 3 minúty, samozrejme uvidíte podľa farby, kedy sú pripravené. Dve možnosti, aby ste mali krásny pravidelný tvar. Cesto nalievam do okrúhlej formy na vyrezávanie. Trošku prácnejšie, ale počas jedenia, oku lahodiace :-). 20160228_115109 Druhá možnosť je pripraviť kolieska tak, že urobíte normálne maličké placky a „pravidelný“ tvar docielite následným vykrojením, napríklad pohárom. Naozaj nič zložité.

Kuracie prsia a zeleninu si nakrájam na tenké prúžky. 20160228_113659Na rozpálený wok, pridám na prúžky nakrájanú cibuľu a mrkvu, nechám chvíľku restovať a poprášim práškovým cukrom. Restujem ďaľšie-3-4 minúty. Cukor sa krásne skaramelizuje a na zelenine vytvorí krásnu vrstvu. Teraz pridám kuracie prsia a zvyšnú zeleninu. Posolím, okorením a za stáleho miešania restujem, kým nie je mäso dostatočne pripravené. 20160228_120242 Na záver podlejem vodou a primiešam dve lyžičky horčice. Medzitým som stihol pripraviť všetky kolieska ( z uvedeného množstva cesta ich urobím 12).

 

Jedlo stačí už iba naservírovať. Na jednu stranu taniera položím 4 placky, dám vrstvu kyslej smotany a nahrubo nastrúhaný syr. Na druhú stranu taniera mäsko.

20160228_121754

Teraz neostáva nič iné len si vychutnávať príjemné jedlo.

image-a620174ba0966d5c268f07d7ceb0f54e3f0c048d4ad5b8929a85d8ade7b7dd40-V

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *