Krém „Čokoládové šialenstvo“

20150531_135947

Tento recept predstavuje uspokojenie pre absolútnych čoko-maniakov, ku ktorým sa poslušne hlásim aj ja. Príprava nie je náročná, ale počítajte s časovou rezervou potrebnou na dostatočné vychladenie. Ideálne pripraviť deň vopred krém, prípadne večer a nasledujúci deň k poobednej káve už len vychutnávať. Dosť bolo slov, idem variť….

Suroviny (na 2 porcie):

100 g čokoláda( 50 % kakaovej sušiny a viac), 2,5 dcl smotana na šľahanie, šľahačka na ozdobenie, čokoládové hobliny.

20150530_185414

Do menšieho hrnca si nalejem smotanu a nechám v nej rozpustiť nalámanú čokoládu ( ja som zvolil 81 %), odporúčam občas premiešať, aby to neprihorelo.

20150530_185919

Nechám prejsť varom a odstavím.

20150530_190201

Krém potom nechám vychladiť na noc v chladničke. Na druhý deň stačí už iba vymiešať šľahačom do tuha a krém je na svete. Dezert podávam len s domácou šľahačkou a čokoládovými hoblinami.

20150531_135744

Čokoládové šialenstvo môže začať…

20150531_140035

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…


Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *