Kokosovo- ryžová kaša s brusnicami a čokoládou

IMG_20150826_195540

Veľmi rýchla večera, alternatíva ku klasickej ryžovej kaši s jemne exotickým nádychom a chuťou.

Určite zasýti aj poriadnych jedákov a chutí aj najmenším…

IMG_20150826   Suroviny (na 2 porcie):

1 konzerva kokosového mlieka, také isté množstvo plnotučného mlieka, také isté množstvo ryže ( použil som ryžu na rizoto), jeden vanilkový cukor, 100 g brusníc, 50 g horkej čokolády.

Na ozdobenie: kokos, lístky stévie cukrovej.

 

Príprava celej večere Vám nezaberie viac ako 20 minút. Netreba nič vážiť, podobne ako pri „hrnčekových“ receptoch na rôzne koláče, dnes sa však varí ryžová kaša a použijeme konzervu. Ja používam na varenie hlbokú panvicu( podobne ako pri rizote), môžete však použiť aj klasický hrniec. Do panvice vlejem kokosové mlieko a do tej istej konzervy nasypem ryžu a potom tú istú konzervu mlieka. IMG_20150826_193025Vsypem balenie vanilkového cukru a teraz už len miešať a miešať. Občasné miešanie je dôležité, aby vám ryžová kaša neprihorela. IMG_20150826_194612Medzitým si môžem na plytkej panvici na sucho jemne opražiť strúhaný kokos, začne jemne hnednúť a krásne rozvoniavať. Samozrejme stačí 2-3 minútky, aby kokos neprihorel. IMG_20150826_193554 Kaša je uvarená asi za 15 minút, keď už má správnu konzistenciu, jednoducho zamiešam sušené brusnice. IMG_20150826_195018Je to len na Vás, aké ovocie zvolíte, brusnice vytvárajú príjemnú kontrastnú chuť so sladkou ryžou a kokosom. Jedlo podávam do hlbokých tanierov, na záver posypem opečeným kokosom, nalámanou horkou čokoládou a dozdobím lístkami stévie.

IMG_20150826_195555

Kaša je na svete, môžem sa pustiť do jedenia a samozrejme v mojom prípade nemôže chýbať pohár mlieka.

 

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *