„Javorová“ bravčová panenka so šalátom a cesnakovým dresingom

20151124_194519

Bravčovej panenky nikdy nie je dosť, dnešný recept je veľmi zaujímavý a chuť naozaj exotická. Nechcem sa opäť opakovať, ale jedlo je veľmi rýchlo pripravené a poteší určite aj fitness nadšencov, lebo je relatívne bohaté na všetko to, čo potrebuje každý aktívny človek. Idem variť.

20151124_191105

Suroviny (na 2 porcie):

350- 400 g bravčovej panenky, soľ, 4 lyžice javorového sirupu, 1 lyžica horčice, soľ, korenie, maslo

Príloha: zeleninový šalát- ľadový šalát, kukurica, cherry paradajky.

Cesnakový dresing: kyslá smotana, 2 strúčiky cesnaku, sušené bylinky, soľ.

Pripravím si všetky potrebné suroviny. Bravčovú panenku umyjem, jemne osolím a na kúsku masla prudko restujem na panvici z každej strany. Rúru si dám predhriať na 170 °C, teplovzdušný + horný ohrev. Kým sa panenka restuje, pripravím marinádu – zmiešam javorový sirup, horčicu, soľ a korenie. 20151124_191551 Panenku následne preložím z panvice do formy (ja používam sklo) a natriem pripravenou javorovou marinádou. Dám piecť do rúry. Po piatich minútach panenku vyberiem, otočím a opäť natriem javorovou marinádou. 20151124_192834Tento postup ešte zopakujem jedenkrát, mäso sa spolu pečie približne 15 minút. Výsledkom tohto pečenia a snaženia sa  je vôňa na celú kuchyňu a bravčová panenka, na ktorej sa vytvorila krásna javorová glazúra J

Ako prílohu som zvolil rýchly zeleninový šalát – nakrájam ľadový šalát na menšie kúsky, pridám nakrájané cherry paradajky a sladkú kukuricu. 20151124_192458

K šalátu aj mäsu som zvolil rýchly cesnakový dresing, s ktorým ste sa určite stretli v mojich predchádzajúcich receptoch. Kyslá smotana, strúčiky cesnaku, soľ a na spestrenie lyžička sušených byliniek. 20151124_193232

Teraz už len na tanier pekne položím zeleninový šalát, panenku nakrájam na hrubšie kúsky, vnútri ostala jemne ružová a šťavnatá, a tak by to aj malo vyzerať :-). 20151124_193943Cesnakový dresing dám zvlášť do misky a môžem si začať vychutnávať jedlo. Javorový sirup dodal jedlu nezameniteľnú chuť a spolu so zeleninovým šalátom a cesnakovým dresingom predstavuje výbornú „masáž“ pre moje chuťové bunky.

20151124_194530K jedlu sa výborne hodí vychladené pivo, výber ale samozrejme nechám na Vás.

20151124_194624

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

 

 

 

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *