Hovädzie na víne

IMG_20150726_181950

Mnoho ľudí sa vyhýba hovädziemu mäso, pretože jeho príprava nie je tak rýchla ako príprava kuracieho, prípadne morčacieho mäsa. Všetci si pamätajú „hovädzie podrážky“ zo školských čias, ktoré nebolo možné prekrojiť ani poriadne ostrým nožom. Ja pripravujem hovädzie rád, je veľmi zdravé a chutné, ak použijem tlakový hrniec, mäso je veľmi mäkké, pomaly sa rozpadá. Skúste mu preto dať šancu a pozrite sa na dnešný recept.

IMG_20150726_165017

Suroviny (na 4 porcie):

800g hovädzieho mäsa ( falošná sviečkovica), 2 cibule, 300 ml červeného vína, 200 ml pasírovaných paradajok, olivový olej, soľ, korenie, zemiakový škrob, voda

Príloha: Steakové hranolky, šalát, syr Džiugas

Na doske si najemno nakrájam cibuľu, hovädzie mäso nakrájam na menšie plátky. IMG_20150726_171213V tlakovom hrnci na menšom množstve oleja a cibuli orestujem mäso, ktoré som predtým jemne nasolil. Následne podlejem vínom a pridám pasírované paradajky. IMG_20150726_172048Uzavriem tlakový hrniec a nechám približne 20 minút variť. Po uvarení, už iba stačí zahustiť omáčku zemiakovým škrobom.

Servírujem na klasické taniere, k mäsu môžete zvoliť ako prílohu zemiakovú kašu, prípadne steakové hranolky. IMG_20150726_173958 Ja som hovädzie podával s hranolkami a šalátom, na ktorom bol nastrúhaný syr Džiugas so svojou typickou výraznou chuťou. IMG_20150726_181924

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať… 

 
IMG_20150726_181950

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *