HOT-DOGy na spôsob „stredozemia“ a „pikantný“ spôsob

IMG_20150701_202700

Asi nepoznám človeka, ktorý by neskúsil „párok v rožku“. Je to jedlo, ktoré obľubujú nielen deti, ale aj mnohí dospelí. Dnes pripravím tento „fast food“ pokrm trochu inak, ako len s kečupom alebo horčicou. Aj napriek tomu je príprava veľmi rýchla a vcelku jednoduchá, výsledok však určite stojí za to.

IMG_20150701_200656

 Suroviny (na 8 HOT-DOGov):

4 pikantné párky, 4 viedenské párky, 8 žemličiek na hotdog, Šalát, kyslá smotana, 150 g  fazule v náleve, 50 g sladkej kukurice, 1 paradajka, plátky eidamu- 8 kusov, kečup, cesnak, sušená bazalka a chilli lupene.

Na prípravu potrebujete gril alebo grilovaciu panvicu. Už som bol dosť hladný a nechcelo sa mi rozoberať a najmä čistiť gril, takže som si zvolil jednoduchšiu cestu – grilovaciu panvicu. Na panvicu dám pomaly opekať párky, kým sa na nich neurobia pekné prúžky.IMG_20150701_202122

Potom si rozkrojím žemličky na  polovicu a do stredu vložím plátok syra. Žemličky poukladám na plech a dám piecť na teplovzdušný ohrev (teplota 90-100 °C) približne na 10 minút, aby sa prehriali a roztopil sa syr vo vnútri.

IMG_20150701_200940

Medzitým začnem pripravovať zvyšok oblohy: nakrájam paradajku, umyjem šalát, a pripravím si smotanovo cesnakový dresing (kyslá smotana, prelisovaný strúčik cesnaku a soľ).

IMG_20150701_202245

„Stredozemie“ (mediterranean) HOT-DOG:

Na polovicu žemličky poukladám na tenko nakrájanú paradajku, na druhú polovicu šalát, pridám viedenský párok, prelejem smotanovo-cesnakovým dresingom, kúsok horčice a dozdobím sušenou bazalkou.

„Pikantný“  (spicy) HOT-DOG:

Na polovicu žemličky dám fazuľu, kukuricu na druhú polovicu, pridám pikantný párok, prelejem kyslou smotanou, pikantným kečupom a posypem chilli lupenmi.

Jedlo je pripravené, môže sa začať jesť a poriadne si zašpiniť celú tvár J

IMG_20150701_202700

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *