Gurmánske špízy

IMG_20150725_153218

Dnešné varenie bolo pre mňa iba jednoduchý experiment, po ktorom mi však manželka povedala, že to chutí úplne ako z top reštaurácie. A poviem Vám úprimne, asi mala aj pravdu (trošku samochvály neuškodí J). Nejdem to ďalej naťahovať, idem pripraviť gurmánské špízy.IMG_20150725_135739

Suroviny (na 6 špízov):

2 kukurice, 400 g bravčovej panenky, 400 g zemiakov, 100 g Schwarzwaldskej šunky, 2 hrušky, 3 lyžice olivového oleja, lyžica sójovej omáčky, 1 žĺtko, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie

Dresing: 150 ml jogurtu, 50 g nastrúhaného syru. 

Ako prvé si pripravíme kukuricu a zemiaky. Je potrebné ich predvariť, ja som použil parný hrniec, v ktorom som paril nakrájanú kukuricu a zemiaky nakrájané na plátky asi 15 minút (samozrejme ak nemáte parný hrniec, varte približne 20 minút). Zatiaľ si môžem nakrájať ostatné suroviny potrebné na prípravu špízov – bravčovú panenku a hrušky. Schwarzvaldskú šunku (prípadne slaninu) som už kúpil nakrájanú na jemné plátky.

IMG_20150725_141205Medzitým sa dovarili   zemiaky a kukurica, takže môžem postupne napichovať všetko na ihlicu, a to v poradí kukurica-zemiak-šunka-panenka-hruška-zemiak. Z jednej strany panenku pekne dochutí Schwarzvaldská šunka a o druhú stranu sa postará hruška, ktorá vo výsledku dodala veľmi zaujímavú chuť. Z uvedeného množstva surovín som pripravil 6 špízov. IMG_20150725_144355 Predtým ako som špízy poukladal na gril, som si pripravil rýchlu marinádu, ktorá sa skladala zo žĺtka, olivového oleja, sójovej omáčky, cesnaku a korenia. IMG_20150725_142035Každý špíz som rovnomerne natrel marinádou a griloval na strednej úrovni.

IMG_20150725_145350

Ako prílohu som pripravil iba rýchly syrový dresing (zmiešam biely jogurt a najemno nastrúhaný eidam).IMG_20150725_152816

 

Špízy sú na svete, na dozdobenie som použil čerstvú bazalku a samozrejme odporúčam zapiť dobrým vychladeným pivom.IMG_20150725_153218

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *