Toto jedlo som pripravoval pre návštevu a myslím si, že všetci boli celkom spokojní. Mám rád jedlá z bravčovej panenky, pretože nie je potrebná dlhšia príprava ako pri ostatných druhoch bravčového mäsa. Idem na to…
Suroviny (na 4 porcie):
400 g Fettuccine, 500 g bravčovej panenky, 250 ml smotany na šľahanie, 3 lyžice horčice, 100 ml bieleho suchého vína, rozmarín, soľ, korenie. Parmezán a sušené bylinky na dozdobenie.
Prvým krokom pri príprave tohto jedla je pripraviť bravčovú panenku. Ja ju zvyknem nakrájať na medailóny potrieť olivovým olejom, osoliť a pridať rozmarín (ideálne je pripraviť si deň vopred a nechať v chladničke pôsobiť nech olej a rozmarín urobí svoju „prácu“).
Medailóny stačí prudko opiecť na panvici, 2-3 minúty z každej strany nech sa mäso „zatiahne“. Takto pripravené mäso preložím do alobalu a dám dopiecť približne 10 minút do rúry (teplota 150 °C). 47Medzitým stíham pripraviť omáčku a zároveň môžem dať variť cestovinu. Omáčku robím v panvici, v ktorej sa pripravovali medailóny, do zvyšného výpeku nalejem 1 dcl vína a nechám vyprchať alkohol. Následne pridám celú smotanu na šľahanie, čierne korenie a vmiešam 3 lyžice horčice.
Chvíľu povarím a odstavím z panvice. Omáčka ešte pri chladnutí zhustne, takže sa netreba obávať, že bude príliš riedka. Cestoviny varím podľa návodu, vo väčšom hrnci, v dostatočne veľkom množstve osolenej vody. Ja som mal dvojfarebnú „verziu“ Fettuccine a podarilo sa mi ich uvariť tak, že sa nepremiešali.
Teraz už len stačí cestoviny preložiť na taniere, naliať horčicovú omáčku, poukladať na vrch medailóny. Dozdobím ešte parmezánom a sušenými bylinkami.
Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…