Domáce tagliatelle s lososom na pomarančovo-limetkovej omáčke

18072015_5

Dnešný recept patrí určite k mojim obľúbeným. V minulosti som bol skôr zástancom klasickej kuchyne, nekombinoval som sladké a slané chute, ale postupom času som zistil, že to bola chyba ( asi som dozrel 🙂 ). Osobne losos nepatrí k mojim obľúbením rybám, ale takto pripravené v kombinácii  spolu s  domácimi cestovinami je naozaj chutný. Pomarančovo limetková omáčka chutí tak trošku exoticky, chvíľu budete hľadať pôvod tohto zaujímavého mixu chutí. Nejdem to už naťahovať, pustím sa radšej do prípravy.

18072015_1

Suroviny (na 2 porcie):

300 g tagliatelle, 400 g lososa, 100 ml polosuchého ružového vína, 1 pomaranč, 1 limetka,  200 ml smotany na šľahanie, 20 g masla, soľ, korenie, parmezán, bazalka

Cestoviny som pre dnešok robil domáce špaldové tagliatelle, čoskoro pridám aj recept, ako na to.

Ako prvé lososa zbavím kože a nakrájam na kocky, jemne osolím, okorením a prudko opečiem na  masla.

18072015_2Ryby sú pripravené veľmi rýchlo, takže keď vidím že je losos dostatočne prepečený, iba preložím na tanier, do zvyšného výpeku prilejem víno a pridám šťavu z  pomaranča a limetky.

18072015_3Dve až tri minúty počkám, kým sa uvoľní alkohol a môžem pridať smotanu na šľahanie. Povarím, kým omáčka dostane tú správnu hustotu a stiahnem z plameňa. Obed, prípadne výdatná večera je hotová.

18072015_4

Jedlo podávam v hlbších tanieroch, na tagliatelle poukladám kocky lososa, prelejem pomarančovo-limetkovou omáčkou, nastrúham parmezán a dozdobím čerstvou bazalkou.18072015_7

K jedlu si kľudne môžete naliať pohár vína, k lososu sa odporúča polosuché, výber je už na Vás a možete dopiť kľudne celú fľašu 🙂

18072015_6

 

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

 

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *