Čokoládové truffle 

20151224_124408

Osobne mám veľmi rád truffle, pre mňa jeden z najlepších dezertov nachádzajúci sa v mojom rebríčku niekde okolo belgických praliniek :-). Túto pochúťku si samozrejme môžete dopriať aj doma a skúsiť pripraviť niečo nové. Prípadná návšteva a „degustátori“ budú určite milo prekvapení.

20151224_110055

Suroviny (na 2-3 večerné pojedania pri TV):

400 g horkej čokolády (v mojom prípade 52%, 150 gramov masla, 100 gramov práškového cukru, 4 lyžice kakaa, 2 lyžice rumu.

Cukrársky sáčok a kakao na posypanie.

Ako prvé je potrebné rozpustiť si čokoládu. Môžete na to použiť vodný kúpeľ, prípadne si dať pozor a rozpustiť za stáleho miešania. Do čokolády potom pridám dve lyžice rumu a 4 lyžice kakaa. Poriadne zamiešam a počkám, kým sa nezníži teplota vytvorenej hmoty. Medzitým si zmiešam maslo (samozrejme nemôže byť studené, ideálna je izbová teplota, takže odporúčam vybrať 2-3 hodiny skôr) s práškovým cukrom do peny. 20151224_11032720151224_111458Keď majú obidve zmesi približne rovnakú teplotu, celé ich zmiešam a vzniknutú hmotu nechám odstáť približne hodinu v chladničke.

20151224_112346Teraz je už len na Vás, či chcete vytvoriť z hmoty ručne guličky- klasické truffle alebo použijete sáčok na zdobenie. 20151224_122248

Na tanier už len pomocou zdobiaceho sáčka vytváram menšie čokoládové „kôpky“. Na záver poprášim kakaom a dám vychladnúť do chladničky.

20151224_124408

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

 

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *