Bravčové panenka na hokaido plackách s cesnakovou omáčkou

IMG_20150919_133414

Dnešné pripravovaná pochúťka je medzi mojimi receptami určite v kategórii „slávnostné“.  Na prípravu relatívne jednoduché jedlo, jediný mínus je, že po príprave ostane viac riadu, na to mám našťastie umývačku a moju manželku J. Veľmi dobrá  kombinácia chutí a rovnako po vizuálnej stránke pekný obed. Aby som ale čo najskôr potešili žalúdok aj oči, pustím sa radšej do prípravy. IMG_20150919_122618

Suroviny (na 2 porcie):

400 g bravčovej panenky, bravčová masť, soľ korenie,

Placky: 400 g zemiakov, 400 g hokaido tekvice, 1 vajce, 4 strúčiky cesnaku, špaldová  múka ( 2-4 polievkové lyžice).

Omáčka: 150 ml smotany na šľahanie, 10-15 strúčikov cesnaku, soľ.

 Pri tomto jedle si ako prvé pripravím cesto na zemiakovo-tekvicové placky. 20150919_123921Očistím zemiaky a tekvicu, ktoré potom na jemno nakrájam na robote (rovnako ako na halušky), pridám 1 vajce, poriadne osolím (nebojte sa soli, tekvica hokaido má dosť sladkú chuť), pridám čierne korenie a 4 strúčiky prelisovaného cesnaku. 20150919_124835

Bravčovú panenku umyjem, jemne osolím a okorením a prudko restujem z každej strany na lyžici domácej bravčovej masti. 20150919_125345Mäso sa musí pekne zatiahnuť, aby neprišlo o svoju šťavnatosť. Následne panenku zabalím do alobalu a dám dopiecť na teplovzdušný ohrev na 150 °C, 10 minút. 20150919_125832

Môžem začať pripravovať chýbajúce časti môjho obedu. V panvici vo výpeku z mäsa restujem cesnak, ak začne chytať správny „hnedý“ odtieň, zalejem smotanou na šľahanie. 20150919_130054Povarím na správnu hustotu a na záver rozmixujem ponorným mixérom, nech je omáčka krémová. Cesnaková omáčka je hotová, mäso sa pomaly dopeká, jediné čo chýba, sú placky.

Placky zvyčajne pripravujem na kokosovom oleji, pre dnešný prípad som zvolil klasickú bravčovú masť. Myslím si, že spolu s kokosovým olejom je najlepšia voľba v záplave rôznych olejov a náhrad. Samozrejme ideálne je, ak môžete použiť masť z overeného zdroja, prípadne domácu masť. Na panvici nechám rozpustiť malé množstvo masti a na panvici potom pripravujem z oboch strán – vždy po tri menšie placky. 20150919_131553Z uvedeného množstva pripravíte 9 väčších placiek.

Teraz už len stačí jedlo naservírovať. Na tanier preložím tri placky, bravčovú panenku rozkrojím na 6 kusov, poukladám na placky a prelejem cesnakovou omáčkou. Teraz už len dozdobím čerstvou bazalkou a môže sa podávať.IMG_20150919_133457

Samozrejme nemôžem zabudnúť na pitný režim, k dnešnému jedlu odporúčam pohár dobre vychladeného piva.20150919_133734

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *