„Božská“ čokoládová pena   

20151228_172139

Recept,ktorý dnes pripravím, bude samozrejme čokoládový. , čo iné by ste od mňa čakali..:-). Je zbytočné opisovať, aké to je a ako to chutí. Naozaj je lepšie raz ochutnať ako stokrát vidieť a počuť…

20151228_131707

Suroviny (na 4 porcie):

120 g horkej čokolády (60% čokoláda),1 lyžica kakaa, 50 gramov práškového cukru, 3-4 lyžice rumu, 2 vajcia, 250 gramov mascarpone.

Malé množstvo rozpustenej čokolády na dozdobenie.

 

Príprava dezertu je naozaj veľmi jednoduchá a rýchla. Ako prvé si rozpustím čokoládu, do ktorej následne pridám práškový cukor, rum a vajcia.20151228_132104 Všetko miešam približne 5 minút buď metličkou, alebo ručným šľahačom. Základom je ochladiť hmotu tak, aby sme mohli do nej mohli po častiach vmiešať mascarpone. 20151228_133158 Následne miešam, kým sa nevytvorí krásna krémová hmota. Teraz už len preložím do  sklenených pohárov a na vrch nalejem rozpustenú čokoládu. 20151228_133732

Ako drobný „vylepšovák“, niekedy pridávam na dno pohára veľkú dezertnú piškótu, ktorú som samozrejme predtým poriadne polial rumom.

PicsArt_1451763874792

Dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

1 Komentár

  1. Cimerka

    Mnam! Miesto mascarpone davam vyslahany vajecny bielok. Mascarpone tiez zaujimava verzia

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *