Bavette Tricolora

20150531_134539

Konečne prišlo leto – vonku sa výrazne zlepšilo počasie, dni sa predlžujú a človek sa chce samozrejme občas venovať aj iným záľubám ako vareniu. Dnešná večera bude preto vcelku rýchla nielen na prípravu, ale aj na zjedenie, pretože je naozaj chutná. Urobíme si Bavette Tricolora. Bavette pripomínajú tvarom užšie tagliatelle, prípadne „plochšie“ spaghetti. Samozrejme môžete použiť aj iné cestoviny, mne osobne bavette chutia, je to opäť niečo iné. Tricolora sa mi hodí k názvu tohto jedla, pretože na tanieri vznikne lákavá farebná kombinácia, ktorej dominuje biela, červená a zelená farba.

Pustime sa do varenia.

Suroviny (na 2 porcie):

200-250 g bavette, 1 malá cibuľa, 250 g kuracie prsia, 50 g špenát, 1 dcl polosuché biele víno, 1 dcl smotana na šľahanie, cherry paradajky – 10-15 kusov, olivový olej, soľ, čierne korenie, 50 g parmezán

20150531_131619

Na prípravu jedla potrebujem jeden väčší hrniec, ktorý použijem na uvarenie cestovín a hlbšiu panvicu na omáčku. Na doske si najemno nakrájam cibuľu, ktorú spolu s menším množstvom oleja restujem na rozpálenej panvici.20150531_132534

Keď cibuľa začne „chytať tú správnu farbu“  pridám kuracie prsia nakrájané na kocky. Predtým som ich jemne posolil a pokorenil. Ak je už mäso orestované, môžem pridať listy špenátu a počkám, kým sa špenát stiahne .

20150531_133125Teraz stačí podliať bielym vínom a povariť približne 2-3 minúty.  Na záver pridám smotanu na šľahanie a varím, kým omáčka nezíska tú správnu hustotu. Medzitým som si dal variť bavette, ktoré sú uvarené približne za 7-8 minút (budem sa opakovať, ale nezabudnite že 100 g cestoviny varíme v 1 l osolenej vody).

Teraz už len stačí na taniere preložiť cestovinu, do stredu dám mäso s omáčkou, dozdobím cherry paradajkami a samozrejme nesmie chýbať parmezán. Ak máte k dispozícii bylinky (ideálne čerstvé alebo sušené)  môžete celé jedlo jemne posypať bylinkami.20150531_134600

Prajem Vám dobrú chuť a nechajte sa inšpirovať…

2 Komentáre

  1. Luto

    ty nemas rad cesnak? 🙂 nikde ho nepouzivas a tu sa mi pyta 🙂

    1. Ján (Autor článku)

      Ahoj Peťo, ja mám veľmi rád cesnak a v obrovských množstvách, niekedy mi je z neho až zle. Keďže varím aj pre manželku tak ho momentálne aj spolu s cibuľou trošku obmedzujeme, pretože by nášmu potomkovi tak nechutilo materské mlieko 🙂

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *